Ine Pross

zondag 28 mei 2006.

Hallo allemaal ik zal mij even voorstellen ik ben Ine Pross, 50 jaar en getrouwd met Tonnie en we hebben samen twee kinderen van 15 en 16 jaar oud.Ik heb ook COPD door een tekort aan eiwit genaamd Alpha-1antitrypsine deficiëntie.Dat is bij mij ontdekt in 1998 toen we een nieuwe huisarts kregen.

Daarvoor bij mijnandere huisarts werd het altijd afgedaan met astma waarvoor ik heel wat medicijnen heb geslikt.Onze nieuwe huisarts dacht eerst aan een paniekaanval omdat ik haar belde en ik het spaans benauwd had ik kreeg daar ook medicijnen voor en ik moest een week later bij haar op het spreekuur komen.Nou toen moest ik in een apparaat blazen en toen was het heel snel duidelijk dat het geen paniek aan val was maar dat er iets goed mis was met mijn longen.Ik moest toen gelijk naar een longarts en dan kom je er heel snel achter.

En dan te bedenken dat mijn vorige huisarts daar nooit is opgekomen.

Ik ben in 1990 al voor het eerst bij haar geweest met klachten/

Er schijnt wel een medicijn te zijn die dat tekort aan eiwit aanvult maar dat was voor mij toen al veel te laat.Word trouwens nog niet in Nederland gebruikt dat medicijn maar wel in andere landen en wie weet had ik dat op de een of andere manier wel kunnen krijgen toen.

Maar goed dat is allemaal verleden tijd maar ik kan me er soms nog heel kwaad over maken en denk daar ook nog heel vaak aan hoor.

Vanaf 1998 heb ik dus heel wat onderzoeken gehad.Ben toen dat zelfde jaar voor het eerst naar Groningen geweest voor eventueel longtransplantatie.

Maar toen bleek ik nog te goed  te zijn daarvoor.Maar mijn gezondheid ging steeds meer achter uit.Ieder jaar daarna twee keer per jaar naar Groningen en tussen door steeds naar Enschede.Verschillende keren opgenomen geweest in Enschede.De longartsen hadden wel steeds contact met elkaar van Enschede en Groningen.

Toen ik begin 2005 weer naar Groningen moest was de situatie wel zo verslechterd dat ik toen wel mocht worden gescreend voor longtransplantatie.Nou toen werd alles in gang gezet.

Toen op 12 december moest ik mij melden voor de eerste screenings week.

Nou wat er dan allemaal gebeurd is niet mis .Dat eerste weekend mocht ik naar huis en s’maandags weer terug komen.En dan begint het weer opnieuw.Misschien als alles vlot verloopt je donderdag naar huis kunt.Maar mooi niet ,ze hebben die week ontdekt dat de galblaas er uit moest.Vrijdags was ik wel klaar met de screening dat was twee dagen voor kerstmis maar ik moest wachten op de chirurg. Nou die kwam niet eerder dan vijf uur s’middags om mij te vertellen dat de galblaas er zo snel mogelijk uit moest.

Hij zij dat ik wel naar huis mocht maar mij de tweede kerstdag s’avonds om 8 uur weer moest melden.Nou je begrijpt wel dat de kerstdagen daardoor niet zo gezellig waren dan andere jaren.Maar goed we gaan ervoor dachten wij maar.Ik had geluk dat ik de volgende morgen al gelijk aan de beurt was Nou dat viel mee en toen mocht ik pas na nieuwjaar weer naar huis dus dat was voor mij drie weken Groningen in plaats van twee.

En dan maar wachten op het groenlicht gesprek.Is natuurlijk heel spannend je weet maar nooit of ze misschien iets vinden waardoor je misschien helemaal niet in aanmerking komt voor transplantatie.Maar dat kan gelukkig nog wel en daarom sta ik nu sinds 6 februari 2006 op de lijst voor een dubbele longtransplantatie.

Ik zit sinds mijn laatste opname in Enschede in februari van dit jaar wel 24 uur per dag aan de zuurstof daarvoor 16 uur per dag.

Dat is niet altijd even makkelijk maar goed ik heb geen andere keus.

Vandaar dat ik heel veel zit te lezen op de computer en het mij wel leuk leek om met meer mensen te praten die er het zelfde voorstaan of hebben gestaan.

Ik ga vanaf nu proberen om elke week een stukje te schrijven en hopelijk kom ik zo in contact met mensen die net als ik behoefte hebben om er veel over te horen en over praten.

Ik ben niet zo goed met de computer hoor maar samen met mijn neef kom ik vast wel verder .

Ik zou het leuk vinden als mensen in mijn gastenboek gaan schrijven of mij mailen.

Mijn mailadres is       inepross@hotmail.com